Sosyalping Teknoloji Haberleri

Dünya Teknoloji Arşivi

Instagram hesap silme nasıl yapılır? [2023 Güncel]

Instagram hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Peki Instagram hesap silme nasıl yapılır? İşte süreçteki kilit tüm cevaplar;

Instagram hesabınızı temelli olarak silmek yerine belirli durumlarda ve dönemlerde ara vermek adına dondurma yolunu tercih edebiliyorsunuz. Onun nasıl yapılacağına direkt olarak buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz. Ancak net şekilde kararınızı verdiyseniz, yani kesin olarak hesap silme yapacaksınız şu adımları izlemeniz gerekiyor:

Instagram hesap silme nasıl yapılır?

Süreç tarayıcı özelinde şöyle işliyor:

  • 1: Bir mobil tarayıcı veya bilgisayardan Hesabını Sil sayfasına gidin. Instagram sitesine giriş yapmadıysanız öncelikle giriş yapmanız istenir.
  • 2: [Hesap adı] adlı hesabı neden silmek istiyorsun? sorusunun altındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.
  • 3: [Kullanıcı adı]’i sil‘e tıklayın veya dokunun.
Farklı bir hesabı silmek isterseniz:
  • 1: Hesabını Sil sayfasının sağ üst kısmındaki kullanıcı adına tıklayın veya dokunun.
  • 2: Profili düzenle‘nin yanındaki 

    simgesine tıklayın veya dokunun ve Çıkış yap‘ı seçin.

  • 3: Silmek istediğiniz hesapla tekrar giriş yapın ve yukarıdaki talimatları izleyin.

Akıllı telefon özelinde hesap silme süreci şöyle işliyor:

  • 1: Profilinize gitmek için profile simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
  • 2: Sağ üstteki more options simgesine ve sonra settingsAyarlar‘a dokunun.
  • 3: Hesap‘a ve sonra aşağıda Hesabı sil‘e dokunun.
  • 4: Hesabı sil‘e ve sonra Hesabı silmeye devam et‘e dokunun.
  • 5: [Hesap adı] adlı hesabı neden silmek istiyorsun? sorusunun altındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.
  • 6: [Kullanıcı adı] adlı kişiyi sil‘e ve sonra onaylamak için Tamam‘a dokunun.

Hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir. Hesabınız silindikten sonra Instagram’da yeni bir kişi tarafından alınmadığı sürece aynı kullanıcı adıyla kaydolabilir veya bu kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyebilirsiniz.